12:57 14.03.2022

Окупанти знову пошкодили лінію електропередачі до ЧАЕС і Славутича після виконаного "Укренерго" ремонту

2 хв читати
Окупанти знову пошкодили лінію електропередачі до ЧАЕС і Славутича після виконаного "Укренерго" ремонту

Київ. 14 березня. ЕНЕРГОРЕФОРМА - Російські окупанти знову пошкодили високовольтну лінію, що живить Чорнобильську АЕС і Славутич, повідомила НЕК "Укренерго".

"Лінію, яка живить ЧАЕС і Славутич, знову пошкодили окупанти після того, як ремонтна бригада "Укренерго" відремонтувала її", - повідомила компанія у своєму фейсбуці в понеділок удень.

В "Укренерго" пояснили, що 13 березня 19:07 після виконаних ремонтною бригадою компанії робіт лінію поставили під напругу й почали відновлення енергопостачання інфраструктури ЧАЕС і Славутича.

"Проте завершити ці роботи не вдалося, тому що окупанти незабаром знову пошкодили лінію. Ремонтна бригада "Укренерго" змушена знову їхати на окуповану територію біля Чорнобильської АЕС, шукати та ліквідовувати нове ушкодження", - зазначили в НЕК.

"Укренерго" наголосила, що Чорнобильська АЕС є важливим об'єктом, який не може залишатися без надійного енергопостачання, також від лінії, що живить атомну станцію, залежить електропостачання жителів Славутича.

"Тому безперешкодний і швидкий допуск ремонтних бригад "Укренерго" до цієї лінії для здійснення оглядів і ремонтів украй важливий не лише для українських споживачів, а і для Європи загалом. Це допоможе уникнути повторної катастрофи на Чорнобильській АЕС і зберегти життя і здоров'я людей, які можуть стати її жертвами", - резюмували в компанії.

Як повідомлялося, 13 березня увечері міністр енергетики Герман Галущенко наголосив, що електропостачання майданчика ЧАЕС відновлено, і тепер системи охолодження відпрацьованих ядерних збірок знову працюватимуть у штатному режимі, не від резервного енергоживлення.

Водночас Галущенко наголосив, що Україна, як і раніше, потребує допомоги міжнародної спільноти для гарантування ядерної безпеки, зазначивши, що самими подвигами з боку українських енергетиків неможливо її забезпечити в умовах військової агресії.

"Тому я ще раз звертаюся до наших міжнародних партнерів - Єврокомісії, МАГАТЕ, ООН, ОБСЄ - допоможіть нам захистити ядерні об'єкти. Зараз украй важливо змусити ворога піти з наших АЕС і встановити 30-кілометрову демілітаризовану зону навколо об'єктів атомної енергетики України", - закликав глава Міненерго.

Російські війська захопили ЧАЕС 24 лютого, а найбільшу в Європі Запорізьку АЕС із шістьма енергоблоками по 1 ГВт кожен - 4 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА