15:02 14.03.2022

У ЄС наголошують на "ознаках" можливості використання РФ у війні з Україною хімічної або біозброї - Стано

2 хв читати
У ЄС наголошують на "ознаках" можливості використання РФ у війні з Україною хімічної або біозброї - Стано

У Європейському Союзі говорять про "ознаки" можливості використання Росією у війні з Україною хімічної чи біологічної зброї та закликають припинити подальшу ескалацію, так само як і використання забороненої зброї.

"Якщо буде використано хімічну зброю - це буде дуже погано. Ми вже отримали ознаки щодо можливого інсценування атаки або хімічною, або біологічною зброєю російськими окупаційними силами в Україні", - сказав у понеділок у Брюсселі представник Європейської комісії Петер Стано.

За його словами, ці ознаки ґрунтуються на тому, що російські офіційні особи поширюють інформацію про "так звану біохімічну лабораторію та інший нонсенс, що є абсолютною неправдою". "ЄС готовий до будь-якого сценарію. Але давайте не спекулюватимемо і сфокусуємося на зусиллях, спрямованих на те, щоб зупинити агресію проти українського народу та України як країни, вивести російські війська і знайти вирішення цієї кризи шляхом переговорів, а не використанням сили та зброї, забороненої зброї", - наголосив Стано.

При цьому він констатував, що те, що "ми бачимо досі, - це безвідповідальна поведінка на українській території", яка полягає не лише в тому, що обстрілюють цивільну інфраструктуру, а й обстрілюють атомні станції". "Це дуже небезпечно, і міжнародна спільнота реагує, щоб зробити все можливе, щоб зупинити російську окупаційну машину від подальших атак, включаючи використання забороненої зброї", - додав представник ЄК.

Стано також засудив атаку Яворівського міжнародного центру з підготовки миротворців. "Ми засуджуємо цю атаку, як і всі атаки в Україні", - констатував він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА