10:51 17.03.2022

Прокурор МКС Хан направив до РФ запит на зустріч щодо України - ЗМІ

2 хв читати
Прокурор МКС Хан направив до РФ запит на зустріч щодо України - ЗМІ

Прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан направив до РФ офіційний запит про зустріч із представниками компетентних органів і обговорення ситуації в Україні, пише "Радіо Свобода" з посиланням на заяву прокурора.

"Робота прокуратури щодо ситуації в Україні завжди здійснюватиметься відповідно до засадничих принципів Римського статуту. Ми провадимо свою роботу незалежно, неупереджено та сумлінно. Я наголошую, що хочу взаємодіяти з усіма сторонами конфлікту", - сказав Хан.

Він наголосив на важливості активної участі РФ у цьому розслідуванні і що він "готовий зустрітися з ними".

Україна не входить до МКС, проте подала дві заяви, визнавши юрисдикцію суду про можливі злочини, скоєні на території країни, з 21 листопада 2013 року. З урахуванням розширення конфлікту Хан 28 лютого заявив про намір внести в процес розслідування і нові можливі злочини, що підпадають під юрисдикцію МКС.

Як повідомлялося, 3 березня Хан заявив, що після звернення 39 держав-членів суду МКС розпочинає повномасштабне розслідування злочинів, пов'язаних із військовою агресією РФ проти України. Пізніше кількість країн, що звернулися до суду, зросла до 41. 7 березня розпочалися публічні слухання "Звинувачення в геноциді відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього (Україна проти РФ)".

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва відкидає заяви про скоєння воєнних злочинів в Україні, а РФ не є учасницею МКС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА