12:03 17.03.2022

Держрибагентсво запустило платформу для збору риби та рибопродуктів для ЗСУ

2 хв читати

Державне агентство меліорації та рибного господарства України запустило онлайн-платформу "Риба-Допомога-Захист" із даними про наявність риби та рибну продукцію в переробних підприємств і суб'єктів господарювання, які можуть бути спрямовані для допомоги Збройним силам України (ЗСУ) в умовах військової агресії РФ.

Інформацію про відповідний сайт http://darghelp.com оприлюднено на сайті Держрибагентства.

За його даними, платформу розроблено для використання в умовах воєнного стану. На ній збираються дані про українські рибопереробні потужності, продавців рибної продукції, логістичні потужності, а також про волонтерські та інші організації, які можуть сприяти продовольчій безпеці країни в умовах війни.

Держрибагентство уточнило, що від початку військового вторгнення РФ в Україну ЗСУ отримало через онлайн-платформу понад 7 тонн риби та рибних продуктів.

За даними відомства, значна частина працівників відомства вступили до ЗСУ, загони територіальної оборони та інших військових формувань. Крім того, працівники теруправлінь Держрибагентсва регулярно передають сітки для плетіння маскувальних засобів захисникам України, займаються волонтером, допомагають одягом, житлом, продуктами харчування цивільному населенню та ін.

Як повідомлялося, Держрибагентство 28 лютого закликало український бізнес налагодити комунікацію з відомством для запуску виробництва рибних консервів на давальницьких умовах з метою забезпечення української армії.

Агентство наголосило, що готове надати сировину для переробки, від виробників потрібно лише виробництво консервів.

За даними агропромислової групи "Кернел", вона знайшла підприємства, які змогли відновити виробництво рибних консервів для ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА