12:14 19.03.2022

"ОПЗЖ" просить Зеленського допомогти у звільненні захопленого російськими військовими мера Дніпрорудного

1 хв читати
"ОПЗЖ" просить Зеленського допомогти у звільненні захопленого російськими військовими мера Дніпрорудного

"Опозиційна платформа – За життя" звернулася до президента України Володимира Зеленського з проханням допомогти у звільненні захопленого російськими військовими мера міста Дніпрорудне (Запорізька область) Євгена Матвєєва, повідомив народний депутат, співголова "ОПЗЖ" Юрій Бой.

"Звертаємось до вас із проханням зробити все можливе, щоб встановити зв'язок з Євгеном Матвєєвим та вжити негайних заходів, зокрема й дипломатичного характеру, з метою його звільнення, як це було зроблено з мером Мелітополя Іваном Федоровим", - йдеться у листі до президента України.

Мер міста Дніпрорудного Євген Матвєєв, обраний від політичної партії "ОПЗЖ", був захоплений російськими військовими 13 березня 2022 року.

"Його автомобіль знайшли покинутим біля блокпоста, будь-який зв'язок із мером відсутній, і ми не можемо отримати жодної інформації про його місцезнаходження", - зазначив Бойко.

За наявною у ОПЗЖ інформацією, при підході військ РФ Матвєєв вийшов їм назустріч і після переговорів переконав їх не входити до міста.

"У наступні дні він доклав неймовірних зусиль щодо налагодження в місті нормальної життєдіяльності городян в умовах воєнних дій і утримував ситуацію під своїм контролем, відмовляючись від будь-якої співпраці з окупаційним режимом. І сьогодні у місті Дніпрорудному немає російських окупаційних військ", - наголошується у листі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА