17:51 21.03.2022

На Львівщині 22 березня відкриється ізраїльський польовий шпиталь – голова ОВА

1 хв читати
На Львівщині 22 березня відкриється ізраїльський польовий шпиталь – голова ОВА

Починаючи з 22 березня, на Львівщині запрацює ізраїльський польовий шпиталь. Він надаватиме допомогу переселенцям, мешканцям Мостиської та сусідніх громад.

Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"Цей проєкт реалізує Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю та Міністерство закордонних справ України, за сприяння Фонду Шустермана, який опікується національним та соціальним проектами в Ізраїлі та JDC", – проінформував Козицький.

За його словами, заклад буде розміщено у спеціально облаштованих наметах. Там відбуватиметься первинний огляд пацієнтів. Також діятиме окремий ковідний ізолятор.

А якщо хворому знадобиться хірургічне втручання, фахівці з Ізраїлю зможуть провести операцію у приміщеннях лікарні громади. Для стаціонарного перебування хворих у шпиталі обладнали три палати: чоловічу, жіночу та дитячу.

Як зазначає Козицький, щоб вирішити питання комунікації, на реєстрації працюватиме медик з місцевої лікарні, а ізраїльським колегам постійно допомагатиме черговий лікар.

Передбачено, що у мостиському шпиталі будуть задіяні майже 100 осіб, з них понад 60 – медики. Останні зможуть проводити навчання для лікарів громади та області, а також організовувати онлайн-консультацій з ізраїльськими спеціалістами різних профілів, зазначає Козицький.

Раніше подібний шпиталь, який організувала американська спільнота "Сумка Самарянина", запрацював у Львові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА