12:09 06.04.2022

Ворог завдав ударів по нафтобазі та заводу на Дніпропетровщині – ОВА

2 хв читати
Ворог завдав ударів по нафтобазі та заводу на Дніпропетровщині – ОВА

Уночі агресор завдав ударів по нафтобазі та одному із заводів у Дніпропетровській області, повідомляє голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

"Ніч була тривожна і складна. Ворог атакував нашу область з повітря і влучив у нафтобазу та один із заводів. Нафтобазу з горючим знищено", - написав Резніченко у телеграм-каналі в середу вранці.

За його словами, внаслідок удару на заводі виникла пожежа. "На щастя, ніхто не постраждав. Пожежу на заводі щойно загасили. Рятувальники боролися з полум'ям понад 8 годин", - додав Резніченко.

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук уточнив, що один ракетний удар припав по нафтобазі в Новомосковську, де нині рятувальники ліквідують пожежу. Ще одна ракета влучила у завод у Синельниківському районі.

"На щастя, загиблих чи постраждалих унаслідок обстрілу немає", - написав він у твіттері.

Пізніше у Державній службі України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) уточнили, що станом на 10:40 пожежу на заводі в Новомосковському районі було вже ліквідовано, але завод більше працювати не може.

"Пожежа на заводі в Новомосковському районі ліквідована. Але на жаль, ті пошкодження, які завдали ракетні обстріли, унеможливлюють подальшу експлуатацію даного об'єкту. Обстріли повністю знищили 6 резервуарів для паливно-мастильних матеріалів", - повідомляється на сторінці управління ДСНС у Дніпропетровській області середу.

За даними відомства, площа пожежі становила 500 кв. м, горіли резервуари з мазутом. Ліквідовували спалах 46 рятувальників та 11 одиниць спецтехніки.

Ще одне влучення було у Синельниківському районі Дніпропетровської області, де ракети вдарили по території нафтової бази. "Вона знищена. В результаті сталася пожежа в екосистемі, яку оперативно ліквідували", - повідомили у ДСНС.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА