19:04 07.04.2022

Зеленський вдячний Кіпру за рішення про недопуск російських кораблів у порти

2 хв читати
Зеленський вдячний Кіпру за рішення про недопуск російських кораблів у порти

 Президент України Володимир Зеленський, звертаючись до парламенту Кіпру, подякував кіпрській владі за рішення про недопуск російських військових кораблів у порти.

"Народе Кіпру! Я вдячний вам за принциповість, з якою ви відреагували разом з усім Європейським Союзом на повномасштабне вторгнення Росії. Ви ухвалили сильне рішення – про недопуск російських військових кораблів у ваші порти. Це справді посилює безпеку у всьому нашому регіоні", - заявив Зеленський.

Також глава держави подякував кіпріотам за надання фінансової та гуманітарної допомоги Україні, за ухвалену кіпрським парламентом резолюцію на підтримку України.

Водночас, як зазначив Зеленський, в умовах, коли українські громадяни і далі гинуть, а Росія все ще готує плани нового наступу і не бажає шукати миру з Україною, потрібне повне закриття портів усіх демократичних країн ЄС для російських суден.

"Це має бути спільне рішення на рівні ЄС", - сказав він, додавши, що сам Кіпр може забезпечити призупинення використання громадянами Росії яхт та інших суден, що належать їм на Кіпрі.

"Але на рівні вашої держави можна як мінімум заморозити використання росіянами всіх яхт та інших суден, що належать їм, які є у ваших водах. Ви можете зупинити діючі привілеї для громадян РФ, починаючи з так званих золотих паспортів для всіх росіян без винятку і закінчуючи подвійним громадянством для них", - закликав президент.

Також Зеленський запропонував кіпріотам ставитися "по-старому" до тих громадян Росії, які мають на Кіпрі майно або паспорти, щодо яких буде чітко доведено, що вони засуджують воєнні злочини Росії в Україні та не мають на меті використовувати юрисдикції Кіпру для уникнення санкцій або інших обмежень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА