22:18 13.04.2022

Ми не отримували повідомлення від Офісу президента Німеччини про його візит в Україну – Зеленський

2 хв читати
Ми не отримували повідомлення від Офісу президента Німеччини про його візит в Україну – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Офіс президента України не отримував звернення від Офісу президента Німеччини щодо візиту німецького лідера Франка-Вальтера Штайнмаєра до України.

"Щодо Німеччини: я, як президент, і наш Офіс (президента – ІФ) офіційно не отримували звернення президента Німеччини та Офісу президента Німеччини щодо візиту в Україну", - заявив Зеленський на брифінгу з президентами Польщі, Литви, Латвії та Естонії в Києві в середу.

Він додав, що "Україна - вільна країна, яка готова бути транзитною державою для Німеччини, якщо це питання економіки, а не політики".

За словами Зеленського, в умовах війни та щоденної загибелі людей в Україні вона має право дозволити собі "приймати й бути серед тих лідерів країн, які реально її підтримують".

"Завтра буде 50 днів війни, 50 днів стійкості України, сили та єднання нашої нації. Я думаю, що ми можемо собі дозволити, знаючи, що щодня ми втрачаємо людей, бути серед тих, хто нас реально підтримує. Серед реальних друзів. Я вважаю, що реальних друзів багато не буває. Ми задоволені цією кількістю (Польща, Литва, Латвія, Естонія – ІФ)", - сказав глава держави.

Раніше німецьке видання Bild із посиланням на власні джерела повідомило, що президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр бажає в середу приїхати до Києва разом з урядовими делегаціями інших країн ЄС, проте Зеленський нібито не захотів зустрічі з ним через тісні зв'язки німецького лідера з Росією.

Пізніше сам Штайнмаєр повідомив, що в Києві вважають його можливий візит в Україну небажаним, додавши, що польський президент Анджей Дуда останніми днями пропонував спільну поїздку в Україну для того, щоб "дати сильний сигнал європейської солідарності з Україною".

На тлі цього канцлер Німеччини Олаф Шольц, як повідомляє німецьке видання Der Tagesspiegel, розкритикував відмову України від прийому президента Німеччини з візитом, зазначивши, що вона "дещо спантеличує", і закликав не недооцінювати те, що Німеччина постачає в Україну зенітні ракети та багато інших товарів військового призначення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА