22:05 14.04.2022

Рада схвалила пропозиції президента до законопроекту про держохорону

2 хв читати
Рада схвалила пропозиції президента до законопроекту про держохорону

Верховна Рада погодилася з пропозиціями президента України Володимира Зеленського до закону про внесення змін до закону "Про державну охорону органів держвлади та посадових осіб".

За цей законопроект №7179 із пропозиціями глави держави загалом проголосували 303 народні депутати на пленарному засіданні парламенту в четвер, повідомляє народний депутат фракції "Голос" Ярослав Железняк у Телеграмі.

Зокрема, Зеленський запропонував у зв'язку з широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України та запровадженим на всій території України воєнним станом гарантувати безпеку та здійснювати державну охорону не лише керівників і посадових осіб, запропонованих у редакції законопроєкту, а й інших посадових осіб у разі загрози їх життя або здоров'я.

Крім того, глава держави запропонував посилити вимоги до кадрового складу Управління держохорони, запровадити добір та перевірку осіб, які претендують на службу до УДО. Зокрема, законопроєкт передбачає, що "державна охорона може здійснюватись щодо інших посадових осіб, представників іноземних держав та міжнародних організацій, які перебувають в Україні або перебувають на її території".

Законопроект обумовлює на пропозицію Зеленського, що держохорона у разі загрози життю чи здоров'ю може здійснюватися стосовно інших посадових осіб за рішенням президента України, ухваленими за поданням посадових осіб, уповноважених виступати від імені відповідних державних органів або за поданням начальника Управління держохорони.

Як повідомлялося, Верховна Рада 24 березня підтримала розширення переліку посадових осіб, яким гарантується безпека у місцях постійного та тимчасового перебування.

Законопроєкт пропонує внести до переліку посадових осіб, яким гарантується безпека у місцях постійного та тимчасового перебування, міністра оборони України та заступника голови Верховної Ради.

Ним також розширюється перелік посадових осіб, які перебувають під державною охороною у разі загрози їх життю чи здоров'ю: до нього включено секретаря Ради національної безпеки та оборони України, головнокомандувача Збройних Сил України, керівників інших державних органів.

Законопроєкт також пропонує нову норму, згідно з якою державна охорона може здійснюватись щодо посадових осіб іноземних держав та міжнародних організацій, які перебувають в Україні або перебувають на її території.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА