12:41 20.04.2022

Глава Держлісагентства закликав українців не відвідувати ліси в районах нещодавніх бойових дій

2 хв читати
Глава Держлісагентства закликав українців не відвідувати ліси в районах нещодавніх бойових дій

Жителям України слід дотримуватися заборони на відвідування лісів майже в усіх областях України, оскільки на території лісових господарств можуть бути встановлені російськими окупантами міни та нерозірвані боєприпаси.

Відповідне попередження оприлюднив голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець у фейсбуці в середу.

"Учора на Київщині двоє наших працівників їхали в автомобілі територією лісового фонду до лісництва для завантаження і вивезення лісопродукції. Та під час руху лісовою дорогою вони натрапили на протитанкову міну. Сильний вибух. Водій загинув, друга людина в лікарні", - нагадав він деталі події в Ірпені Київської області, де 19 квітня підірвався вантажний автомобіль.

"Щодня лісівники ризикують власним життям. Навіть знаючи кожну лісову стежку, все одно трапляються такі трагедії. Тому звертаюся до всіх! Сьогодні ще дуже небезпечно відвідувати території, які тільки-но звільнили від орків. Бережіть себе", - додав Болоховець.

Як повідомлялося, 19 квітня в мікрорайоні Стоянка міста Ірпінь на міні підірвався вантажний автомобіль, його водій загинув.

За даними Болоховця, в Україні на початок квітня у зоні бойових дій із російськими окупантами розташовувалися 600 тис. га лісових земель, шість обласних управлінь Держлісагентства, 17 підприємств відомства та 136 лісництв.

Найбільшого руйнування від вторгнення військ країни-агресора РФ зазнали лісогосподарства Сумської області, оскільки практично всі лісгоспи регіону розміщувалися або в зоні активних бойових дій, або на окупованих територіях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА