07:18 21.04.2022

У Білорусі затримано низку лідерів та активістів незалежних профспілок

1 хв читати
У Білорусі затримано низку лідерів та активістів незалежних профспілок

Понад десяток лідерів та активістів незалежних профспілок Білорусі затримані силовиками, повідомили у правозахисному центрі "Весна" в середу.

"Після вчорашніх обшуків в офісах незалежних профспілок на зв'язок не виходять 14 профспілкових активістів. Це лідери та актив Білоруського конгресу демократичних профспілок", - повідомляють правозахисники.

До БКДП входять Вільна профспілка металістів, Вільна профспілка "Білоруськалія", незалежна профспілка Радіоелектронної промисловості (РЕП).

У вівторок представників незалежних профспілок обшукували, після чого деяких активістів затримали.

За інформацією правозахисників, у СІЗО КДБ перебувають чотири активісти, зокрема Сергій Антусевич (колишній працівник "Гродно Азот", віцеголова Білоруського конгресу демократичних профспілок) та Геннадій Фединич (лідер Білоруської профспілки радіоелектронної промисловості (РЕП)).

Місцезнаходження п'ятьох затриманих встановлюється. З сімома активістами немає зв'язку, їхня доля поки що невідома. Одну людину відпустили.

"Затриманого 19 квітня заступника голови Вільної профспілки металістів (СПМ) Ігоря Комлика відпустили вночі 20 квітня після допиту у СК. Він мав адвоката", - поінформували правозахисники.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА