20:31 21.04.2022

Міносвіти рекомендує ЗВО залежно від безпеки в регіоні здійснювати освітній процес очно, у змішаній чи дистанційній формі

2 хв читати
Міносвіти рекомендує ЗВО залежно від безпеки в регіоні здійснювати освітній процес очно, у змішаній чи дистанційній формі

Міністерство освіти і науки рекомендує закладам вищої та фахової передвищої освіти, залежно від безпеки у регіоні відновити та здійснювати освітній процес очно, у змішаній формі чи дистанційно.

"З урахуванням особливостей стану території та перебігу військових дій, МОН рекомендує керівникам навчальних закладів відновити та здійснювати освітній процес очно, у змішаній формі чи дистанційно. Важливо встановити зв'язок з усіма працівниками та здобувачами освіти, а також допомогти їм включитися в процес освіти з урахуванням місця перебування", - йдеться у повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що якщо розташована в зоні проведення активних бойових дій установа не може відновити освітній процес, здобувачі можуть дочекатися відновлення, прослухати окремі навчальні дисципліни в інших вузах у межах внутрішньої академічної мобільності або вчитися самостійно.

Для претендентів на освіту невипускних курсів, у разі неможливості виконання індивідуального навчального плану 2021/22 навчального року в повному обсязі, рекомендується внести зміни до індивідуальних навчальних планів та здійснити перенесення частини освітніх компонентів (навчальних дисциплін, індивідуальних завдань, практик).

Для претендентів на випускні курси необхідно забезпечити виконання навчального плану з урахуванням визнання результатів неформальної та інформаційної освіти, а також академічної мобільності.

"Дострокове завершення навчального року для них є неприйнятним, оскільки це означає неможливість своєчасного отримання документа про освіту", - йдеться в повідомленні.

"Для претендентів на освіту випускних курсів необхідно провести атестацію у встановлені терміни та забезпечити своєчасну видачу документів отримання відповідного рівня освіти. За неможливості проведення атестації претендентів у традиційному форматі, рекомендуємо провести атестацію дистанційно", - повідомляє міністерство.

У Міносвіти заявляють, що нині вживаються необхідні заходи для тимчасового переміщення деяких професійних установ перед вищою та вищою освітою, що дозволить відновити освітній процес.

"Якщо окремі установи не будуть переміщені та не відновлять освітній процес, МОН вживатиме заходів для забезпечення продовження та завершення навчання претендентів на освіту, зокрема, зі збереженням місць навчання за державним (регіональним) замовленням", - наголошують у відомстві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА