21:49 21.04.2022

Переселенець із Харкова хотів нажитися на волонтерах, які допомагають землякам, що залишилися вдома

1 хв читати
Переселенець із Харкова хотів нажитися на волонтерах, які допомагають землякам, що залишилися вдома

Поліція затримала 36-річного чоловіка, який шахрайським шляхом заволодів грошима волонтерів, які допомагали харків'янам із ремонтом пошкоджених вікон.

"За цим фактом слідчим Харківського районного управління поліції №1 відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Чоловікові повідомили про підозру у скоєнні злочину", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції у Харківській області.

За даними досудового слідства, затриманий (теж харків'янин) невдовзі після початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну виїхав до Хмельницького. 8 квітня чоловік розмістив в інтернеті оголошення про продаж за низькою ціною OSB (орієнтовано-стружкової плити, якою закривають пошкоджені від вибухів вікна). На повідомлення відгукнулася волонтер із Харкова, яка допомагала місцевим жителям, у яких вибухами вибивало вікна. У чоловіка такого матеріалу не було, тому знайшов у мережі Інтернет реальне оголошення та зробив замовлення. Коли машина із матеріалом прибула, жінка перерахувала гроші на карту чоловіка. Але власник автомобіля з товаром кошти не отримав і не дав забрати вантаж.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів харківські оперативники за підтримки працівників карного розшуку Хмельницької області затримали шахрая.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА