20:17 14.05.2022

Президент підписав закон про заборону проросійських партій

1 хв читати
Президент підписав закон про заборону проросійських партій

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про заборону проросійських політичних партій, повідомила голова парламентського Комітету з питань правової політики Ольга Совгиря (фракція "Слуга народу").

"Закон набуде чинності з дня, наступного за днем його опублікування", - уточнила вона у своєму телеграм-каналі.

Згідно з документом, стаття 60 Регламенту Верховної Ради була доповнена новою частиною шостою такого змісту: "У разі затвердження президентом України рішення Ради національної безпеки та оборони щодо припинення діяльності політичної партії, яка сформувала у Верховній Раді депутатську фракцію, діяльність такої фракції припиняється з моменту оголошення про це головою Верховної Ради".

При цьому Кабінет Міністрів України протягом місяця з набрання чинності законом зобов'язується внести на розгляд Ради законопроєкт про наслідки ухвалення судом рішення про заборону політичної партії для статусу депутатів місцевих рад.

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 травня ухвалила у другому читанні законопроєкт 7172-1, який передбачає заборону політичних партій, програмні цілі яких спрямовані на виправдання, визнання правомірною або заперечення збройної агресії РФ проти України, а також на виправдання дій проросійських бойовиків на тимчасово окупованих територіях.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА