17:51 16.05.2022

Окупанти запровадили процедуру "фільтрації" у кожному тимчасово окупованому місті України - Денісова

1 хв читати
Окупанти запровадили процедуру "фільтрації" у кожному тимчасово окупованому місті України - Денісова

Російські окупанти запровадили процедуру "фільтрації" у кожному тимчасово окупованому місті України, процедуру також проходять люди, які були примусово депортовані до РФ, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"За даними партнерських правозахисних організацій, її пройшли вже понад 37 тисяч громадян. Зараз цю процедуру також проходять люди, які були примусово депортовані в РФ. Для "особливо небезпечних" в ідеологічному розумінні та "неблагонадійних" українців "фільтрація" стає постійною – люди змушені її проходити кожні три дні", - написала вона у фейсбуці.

За словами омбудсмена, громадян України допитують, ретельно оглядають, при цьому утримують у нелюдських умовах, принижують і катують.

"Це не просто дискримінація українців за ознакою національності, це один із елементів тотального геноциду нашої нації", - наголосила Денісова.

Вона також додала, що будь-який примус фізичного чи морального порядку до цивільного населення, зокрема з метою отримання від них чи від третіх осіб будь-яких відомостей, є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права та звичаїв ведення війни.

"Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини в Україні з боку держави-окупанта", - закликала омбудсмен.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА