14:43 19.05.2022

СБУ затримала брата екснардепа Царьова за спробу організувати диверсії у Дніпропетровській області

2 хв читати
СБУ затримала брата екснардепа Царьова за спробу організувати диверсії у Дніпропетровській області

Співробітники Служби безпеки України затримали брата колишнього народного депутата Олега Царьова за спробу організувати диверсії у східних регіонах України, повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

"За даними спецслужби, цей родич колишнього нардепа-зрадника, ініціатора "новоросії" і поплічника Януковича намагався організувати диверсійну діяльність у Дніпропетровській області. Після масштабного вторгнення він був упевнений у швидкій перемозі Росії: чекав на окупацію регіону та обіцяну йому посаду голови Дніпропетровської облдержадміністрації", - розповів Дехтяренко у відеоповідомленні у четвер у телеграм-каналі української спецслужби.

За словами речника СБУ, коли план приходу російських військ провалився, брат Царьова отримав завдання дестабілізувати ситуацію в регіоні за рахунок серії вибухів на об'єктах транспортної та критичної інфраструктури.

"СБУ встановила контроль за ним ще на первинному етапі підривної діяльності та запобігла негативним наслідкам", - наголосив Дехтяренко.

Він додав, що під час обшуків правоохоронці виявили у спеціально обладнаному сховку зброю та боєприпаси, тротилові шашки, банківські картки та паспорти громадянина Росії.

"За даними слідства, брат ексдепутата-зрадника проживав у Дніпрі з часів Революції гідності, не поділяв суспільних настроїв… усі ці роки він вів тихий і непримітний спосіб життя та підтримував активний зв'язок із братом, який переховувався на території РФ", - розповів речник СБУ.

Наразі, як зазначив Дехтяренко, затриманому оголошено про підозру за ст. 113 (диверсія) КК, найближчим часом планується обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

У суботу в Україні місцями короткочасні дощі, температура вдень 14-19° тепла, на півдні та південному сході до 22°

Уночі 12 травня в деяких областях України заморозки на поверхні ґрунту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА