19:06 31.05.2022

Охочі взяти дитину на виховання в сім'ю зможуть подати необхідні документи онлайн

2 хв читати
Охочі взяти дитину на виховання в сім'ю зможуть подати необхідні документи онлайн

Міністерство соціальної політики заявляє, що охочі взяти дитину на виховання в сім'ю зможуть подати необхідні документи онлайн.

"Уряд ухвалив розроблене Мінсоцполітики рішення, яке спрощує для охочих взяти дитину на виховання в сім'ю подання документів та отримання первинної консультації завдяки цифровізації", - йдеться в повідомленні пресслужби Мінсоцполітики.

Зазначено, що отримати первинну консультацію щодо усиновлення тепер можна буде і під час особистого прийому, і онлайн.

Зокрема, за результатами консультації людина зможе або впевнитись у своєму бажанні та спроможності бути усиновлювачем, або обрати іншу форму сімейного виховання - опіку, прийомну сім'ю, дитячий будинок сімейного типу, сім'ю патронатного вихователя, або зробити висновок щодо передчасності свого рішення, що убезпечить дитину від травматизації внаслідок скасування усиновлення.

Також, відповідно до рішення уряду, охочі взяти на виховання дитину в сім'ю зможуть подати заяву не лише в паперовій формі, а й в електронній через особистий кабінет на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг, прикріпивши до неї необхідні документи, згенеровані з різних баз даних, державних реєстрів та інформаційних систем.

"Довідка про проходження курсу підготовки з питань виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, одночасно надаватиметься і людині, і відповідній службі у справах дітей, отже, її туди не потрібно буде "доносити" самостійно", - йдеться в повідомленні.

За даними міністерства, на сьогодні є близько 17 тис. дітей, які можуть бути усиновлені, і лише більше ніж тисяча кандидатів в усиновлювачі.

"Внаслідок широкомасштабної війни Росії проти України кількість таких дітей може зрости. Тому популяризація та роз'яснювальна робота щодо усиновлення є важливими. Усиновити або взяти дитину у сім'ю має перетворитися з індивідуального подвигу на суспільну норму", - упевнені в міністерстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА