14:50 03.06.2022

СБУ затримала агента ФСБ, який збирав дані для обстрілу військових об'єктів в Україні

1 хв читати

Контррозвідники СБУ затримали агента ФСБ, який збирав дані про об'єкти, що могли стати ціллю для обстрілів РФ, повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

"Завдяки роботі Служби безпеки України на випередження витоку даних не відбулося, а самого зрадника затримано на гарячому – під час зйомки одного з військових об’єктів", - розповів Дехтяренко у відеоповідомленні, розміщеному в п'ятницю в телеграм-каналі СБУ.

За словами спікера української спецслужби, зловмисником є місцевий житель, колишній працівник органів виконавчої влади й активний шанувальник забороненої Партії Шарія.

"Російські спецслужби регулярно підтримували з ним зв'язок. Їх цікавили координати не лише підрозділів силових структур і військових частин, а й адмінбудівель органів державної влади", - розповів він.

Наразі, як зазначив речник СБУ, перевіряється інформація про планування зловмисником низки терактів на території України.

Спікер пояснив, що це пов'язано з тим, що зловмисник запитав у ФСБ зброю: пістолети з глушником і прицілами, патрони з магазинами, гранати та протипіхотні міни МОН-50 із радіодетонаторами.

"Наразі агента затримано, йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України", - додав Дехтяренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА