14:16 16.06.2022

Велика Британія наклала санкції на главу РПЦ Кирила

2 хв читати
Велика Британія наклала санкції на главу РПЦ Кирила

Велика Британія в четвер оголосила про нову хвилю санкцій, пов'язаних із військовою агресією Росії в Україні, зокрема з примусовою депортацією та усиновленням у РФ українських дітей.

"Щойно оголошено: я санкціонувала: патріарх Кирило, глава Російської православної церкви та затятий прибічник путінської війни; посібники та винуватці путінської війни, які принесли страждання Україні", - написала міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс у твіттері.

Крім того, повідомляє пресслужба уряду Великої Британії, було впроваджено санкції щодо уповноваженої з прав дитини в Росії Марії Львової-Бєлової за її ймовірну причетність до примусового переміщення та усиновлення українських дітей.

Львову-Бєлову обвинувачують у тому, що вона дозволила насильно вивезти 2 000 дітей із Луганської та Донецької областей, а також організувала нову політику, спрямовану на їх примусове усиновлення в Росії.

"Сьогодні ми націлені на посібників та винуватців путінської війни, які завдали Україні невимовних страждань, включаючи насильницьке переміщення та усиновлення дітей. Ми не втомимося захищати свободу і демократію й чинити тиск на Путіна, доки Україна не досягне успіху. Союзники Путіна, як і раніше, воліють заплющувати очі на передбачувані військові злочини і підтримувати його криваву агресію", - наголосила Трасс.

Новий пакет санкцій також торкнувся Сергія Савостьянова, депутата Мосміськдуми та члена путінської політичної еліти, який публічно висловлював підтримку путінської війни в Україні, та Олексія Ісайкіна, президента та члена ради директорів групи компаній "Волга-Днепр", російської транспортної компанії зі значними повітряними перевезеннями, яка уклала договір з урядом Росії на створення повітряних мостів для перевезення критично важливих вантажів.

Окрім них, до санкційного списку увійшли чотири полковники з 64 окремої мотострілецької бригади, підрозділу, причетного до вбивств, насильства і тортур мирних жителів у Бучі, й члени так званого Комітету порятунку миру та порядку - організації, що співпрацює з російською армією для підтримки окупації Херсонщини.

"Путінська агресія виходить за межі України, а російський експорт розпалює конфлікти у всьому світі. Сьогодні нові санкції зачепили організації, відповідальні за постачання авіаційних запчастин для збройних сил М'янми. Ці нові санкції обмежать військову хунту М'янми, яка сильно залежить від російських авіаційних засобів, і позбавлять Путіна можливості отримувати прибуток від продажу, який фінансує його військову машину. Це відбулося після доповіді Amnesty International "Кулі з неба", яка викриває роль російської зброї в М'янмі", - додали в уряді Великої Британії.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА