07:43 17.06.2022

Держенергонагляд дав рекомендації обленерго щодо роботи в умовах високих температур

2 хв читати
Держенергонагляд дав рекомендації обленерго щодо роботи в умовах високих температур

Державна інспекція енергетичного нагляду України (Держенергонагляд) рекомендувала операторам системи розподілу електроенергії (ОСР, обленерго) виконати низку організаційних і технічних заходів з метою надійного та безперервного електропостачання споживачів в умовах високих температур у літній період.

"Літній сезон – особливий період у енергетиків, оскільки доводиться працювати тоді, коли висока температура повітря висуває додаткові умови для експлуатації електрообладнання. Від того, наскільки якісно розроблено та виконано заходи щодо підготовки електрообладнання до роботи в умовах високих температур залежить ефективність його роботи", - йдеться на сайті Держенергонагляду в четвер.

Інспекція, зокрема, рекомендувала ОСР забезпечити наявність на робочих місцях оперативного персоналу таблиць допустимих навантажень силових трансформаторів, наявність і працездатність автоматики включення резерву на міжсекційних вимикачах та пристроях телемеханіки на підстанціях, захист трансформаторної олії від зволоження та окиснення, а також контроль стану кабельних каналів.

Крім того, ОСР зобов'язані забезпечити належний технічний стан систем охолодження силових трансформаторів, відповідний технічний стан маслоприймачів, трубопроводів і резервуарів для аварійного зливу трансформаторної олії, температурний режим у приміщеннях з акумуляторними батареями не вище 20 градусів, а також наявність на енергооб'єктах засобів пожежогасіння.

"Наразі представники Держенергонагляду проводять моніторинги виконання ОСР заходів щодо підготовки електроустановок трансформаторних підстанцій напругою 35-110 (150) кВ для роботи в умовах високих температур повітря та приведення їх технічного стану у відповідність до вимог нормативно-правових актів, норм і правил у галузі", – зазначили в інспекції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали шість ракетних і 67 авіаударів по Україні, обстріляли близько 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА