09:58 30.06.2022

Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо формування реєстру олігархів

2 хв читати
Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо формування реєстру олігархів

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 29 червня "Про затвердження Положення про Реєстр осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів), порядок його формування і ведення".

Відповідний указ №459/2022 від 29 червня оприлюднений на сайті глави держави та набирає чинності з дня публікації. Контроль за його виконанням покладено на секретаря РНБО.

Відповідно до Положення, Реєстр буде створено як інформаційно-комунікаційну систему, яка може бути частиною або використовувати засоби іншої системи. Програмне забезпечення Реєстру буде власністю держави від імені Апарату РНБО. Для забезпечення формування та ведення Реєстру в Апараті РНБО буде визначено структурні підрозділи, на які покладаються повноваження щодо забезпечення виконання функцій держателя та адміністратора Реєстру.

Реєстр вестиметься в електронній формі державною мовою. До Реєстру не вноситимуться дані, що містять державну таємницю та службову інформацію, проте відомості про олігархів, які вноситимуться до реєстру, не можуть бути визнані конфіденційними, зазначається у Положенні.

Відомості про олігархів вноситимуться створювачем подання через електронний кабінет і включатимуть, зокрема, їхні паспортні реквізити, адресу реєстрації, перелік юридичних осіб, бенефіціаром яких вони є, перелік фізичних осіб, у чиї виборчі фонди олігарх робив внески, а також обґрунтування визнання особи олігархом.

Користувачами Реєстру з правом доступу до нього будуть, крім адміністраторів, створювачі подань, декларанти, реєстратори, співробітники власника та адміністратора Реєстру, а також голова, секретар та члени РНБО, а також уповноважені працівники інших державних органів.

Публічний інтерфейс Реєстру забезпечує вільний та безкоштовний доступ до його відомостей шляхом публікації переліку включених та виключених із Реєстру олігархів, форми пошуку таких осіб і декларантів, що забезпечує можливість перегляду внесених до Реєстру відомостей про олігархів та відомостей із декларацій про контакти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

Обстріляна територія шахти на Донеччині, споживання знижується в умовах потепління - Міненерго

На Донеччині внаслідок обстрілів за добу загинули четверо мирних жителів, поранені вісім - ОВА

В Україні презентували проєкт для підлітків для розвитку м'яких навичок і подолання освітніх втрат "ПОВІР"

У Києві на ст. метро "Звіринецька" розпочали встановлення нової назви

На Миколаївщині уламками збитої ракети пошкоджено транспортну інфраструктуру

Бронь для військовозобов'язаних співробітників оформили 11 перевізників

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА