21:30 13.07.2022

У Європі через аномальну спеку вирують лісові пожежі

2 хв читати
У Європі через аномальну спеку вирують лісові пожежі

Європу останніми днями накрила хвиля аномальної спеки, яка призвела до лісових пожеж у багатьох південних країнах, повідомляють у середу західні ЗМІ.

Влада Португалії повідомила, що кілька пожеж призвели до евакуації близько 700 осіб, близько 120 потребували медичної допомоги, один місцевий мешканець і один пожежник отримали серйозні поранення. На боротьбу зі стихією в центральному районі країни було направлено 1,3 тис. пожежних і літаків, які скидали воду, тоді як в інших районах працюють близько 1 тис. пожежних.

На південному заході Франції лісова пожежа охопила територію понад 1,2 тис. гектарів неподалік комуни Ла-Тест-де-Буш, яка знаходиться на південь від Бордо. У середу вранці з цього району евакуювали близько 6 тис. людей. Також близько 500 людей було евакуйовано з околиць міста Ландіра. Із вогнем у Франції борються понад 800 пожежників.

Із полум'ям продовжують боротися і в Італії, яка цього літа зіткнулася з найсильнішою посухою за останні 70 років. Пожежники протистоять загорянню неподалік Больцано, яке сталося у вівторок удень, а також спалаху в Тоскані, що стався в середу вранці. На боротьбу з другим було спрямовано два вертольоти та шість команд пожежників.

В Іспанії аномальна спека фіксується у всіх регіонах, у деяких температура досягла 44 градусів за Цельсієм. На заході країни лісова пожежа знищила 3,5 тис. гектарів землі, понад 450 людей було евакуйовано.

Лісова пожежа була зафіксована і на південному заході Туреччини неподалік курорту Датча на Егейському морі. Як мінімум дев'ять гелікоптерів, що скидають воду, і п'ять літаків були спрямовані на боротьбу із займаннями.

У 2021 році багато європейських країн також серйозно постраждали від лісових пожеж, які стали наслідком аномальної спеки. Тоді складна ситуація з природними пожежами спостерігалася у Греції, Італії, Туреччині, Чорногорії, Алжирі та Північній Македонії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна повністю відновила 512 зруйнованих від початку війни медзакладів

Помер народний артист України Богдан Козак

Потерпілі у справі про розгін Майдану після оскарження закриття справи в Україні можуть звертатися до ЄСПЛ - адвокат

Нідерланди хочуть зібрати і передати Україні систему Patriot у короткостроковій перспективі - Міноборони

Де Кроо про підписану з Україною угоду про гарантії безпеки: Бельгія рішуча у своїй підтримці Україні

Повідомлено про підозру трьом військовослужбовцям ЗС РФ, які вбили місцевого жителя під час окупації Миколаївської області, - Офіс генпрокурора

У Дніпропетровській і Запорізькій областях збито два "Шахеди" - ПК "Схід"

Україна і Бельгія уклали угоду про гарантії безпеки, що передбачає EUR977 млн військової допомоги до кінця року і постачання F-16

До України прибула пані омбудсмен Румунії Ренате Вебер - Лубінець

СБУ затримала 66-річну громадянку, яка передавала окупантам інформацію про позиції ЗСУ під Слов'янськом і закликала вбивати українських полонених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА