17:08 02.08.2022

ОБСЄ запускає велику й амбітну програму для України - глава ОБСЄ

2 хв читати
ОБСЄ запускає велику й амбітну програму для України - глава ОБСЄ

 ОБСЄ запускає велику й амбітну програму для України, повідомив міністр закордонних справ Польщі, нинішній глава ОБСЄ Збігнєв Рау.

"Сьогодні я маю можливість оголосити, що ми запускаємо велику й амбітну програму для України. Вона ґрунтується на довірчому партнерстві, а також на чималому досвіді, який ми здобули протягом останніх 28 років за рахунок розгортання в різних регіонах, а також завдяки реалізації близько 25 проєктів. Ми рішуче налаштовані залишатися на місцях і надавати підтримку Україні на шляху до подолання величезної кількості викликів, а також у допомозі з післявоєнним поновленням. Я переконаний, що ОБСЄ відіграватиме важливу роль у цих проєктах", - сказав Рау на пресконференції в Києві у вівторок.

Він додав, що як глава ОБСЄ разом із генеральним секретарем ОБСЄ Гельґою Марією Шмід вони запевнили міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу, що ОБСЄ й надалі надаватиме допомогу Україні на шляху до забезпечення миру та стабільності за будь-яких обставин.

У свою чергу Шмід зазначила, що програма передбачає надання допомоги органам влади, суспільству.

"Вона ґрунтується на довірчих відносинах, а також на величезному досвіді, який ми накопичили протягом останніх трьох десятиліть", - сказала генсек ОБСЄ.

Вона також наголосила на необхідності відреагувати на підвищені ризики для цивільного населення внаслідок війни за рахунок протидії збройним заходам, боротьби з мінами або нейтралізації впливу війни на жінок і дітей, зокрема протидії незаконному переміщенню людей і сексуальному насильству.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА