13:14 15.08.2022

Майже 82% жителів окупованих територій України не мають наміру брати участь у референдумі окупаційної російської влади

2 хв читати
Майже 82% жителів окупованих територій України не мають наміру брати участь у референдумі окупаційної російської влади

 81,8% жителів тимчасово окупованих територій України заявляють, що не підуть на референдум, якщо окупаційна російська влада його проводитиме, свідчить дослідження компанії "Актив груп".

Згідно з результатами дослідження, оприлюдненими на пресконференції в Києві, на запитання "Якщо Російська Федерація проводитиме референдум у вашому місті, ви підете на нього (для мешканців частини України, контрольованої РФ)?", 81,8% респондентів відповіли, що не підуть, 9% сказали, що підуть, а решта 9,2% респондентів не вирішили.

Також респондентів попросили оцінити обґрунтованість територіальних претензій Російської Федерації на їхню область: 72,7% відповіли, що претензії абсолютно необґрунтовані, 2% – що претензії скоріше необґрунтовані, 9,9% вважають претензії Росії обґрунтованими, а 15,4% не змогли визначитися з відповіддю на запитання.

На запитання "Яке з нижчеперелічених тверджень найбільше відповідає вашій думці?", 61,5% респондентів відповіли, що "моя область має бути невід'ємною частиною України", 6,8% висловили думку, що "моя область має бути частиною України за умов федералізації", 0,9% – "моя область має стати незалежною державою/частиною нової незалежної держави", 6,8% – "моя область має стати частиною Російської Федерації", 10,3% – "мені все одно, в якій країні буде моя область", а 13,6% опитаних не змогли визначитися з відповіддю на запитання.

Дослідження проводила компанія "Актив груп" 4-8 серпня 2022 року комбінованим методом із застосуванням усіх можливих засобів зв'язку із дотриманням безпеки респондентів – телефонне інтерв'ю (за допомогою месенджерів: вайбер та телеграм), самозаповнення анкет, "сніжний ком", на тимчасово окупованих територіях України (Херсонської, Запорізької та Харківської областей). Загалом опитано 600 респондентів. Похибка за довірчої ймовірності 0,95 не перевищує 2,9%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА