08:14 19.08.2022

Рівень води у Рейні у вихідні підніметься

2 хв читати

Рівень води в Рейні, найважливішої для транспортної галузі Європи річці, підніметься найближчими вихідними днями, що трохи покращить кризову ситуацію, що склалася через обмілення, повідомляє у четвер Bloomberg.

"Рівень води в Рейні підніметься у вихідні дні, що, можливо, полегшить кризу, через яку зірвалися постачання палива та інших товарів", - пише агентство.

За даними влади Німеччини, позначка біля міста Кауб, в особливо мілководному місці на захід від Франкфурта, підніметься до 67 см до кінця тижня, тоді як минулого понеділка рівень води становив близько 30 см. За даними Bloomberg, рівень води в Каубі востаннє був таким низьким літом 1990 року.

Bloomberg зазначає, що за мінімальної позначки рівня води в 40 см транспортування вантажів Рейном є економічно недоцільним.

У понеділок повідомлялося, що рівень води в Рейні знизився до нового мінімуму на ключовій ділянці, через що виникли проблеми із транспортуванням палива та інших товарів.

У місцевому управлінні водних шляхів та судноплавства (WSA) зазначили, що таке явище спричинене відсутністю опадів останнім часом.

Приблизно 60% території ЄС та Британії цього року зазнають наслідків посухи, які посилює аномальна спека. Низка країн стикаються з нестачею води.

Зниження рівня води в річках вкрай негативно відбивається на судноплавстві: за низького рівня води доводиться знижувати обсяги вантажів, що перевозяться на суднах. У зв'язку з цим експерти побоюються, що водні вантажні перевезення можуть стати економічно невигідними.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА