20:53 09.09.2022

Генпрокурор Костін провів перше робоче засідання оновленої Task Force UA

2 хв читати

В Офісі Генерального прокурора відбулося перше робоче засідання оновленої Task Force UA – Міжвідомчої робочої групи щодо притягнення до відповідальності причетних до агресії проти України осіб, розшуку, арешту та подальшої конфіскації їх активів.

Як повідомляється на сайті Офісу генпрокурора у п'ятницю, генеральний прокурор Андрій Костін закликав учасників робочої групи налагодити системну комунікацію щодо Task Force інших країн. За його словами, доцільно також розширити коло статей Кримінального кодексу України, переслідування яких може стати предметом зацікавленості Task Force.

"Якщо раніше мова йшла лише про воєнні злочини та злочин агресії, то зараз потрібно звернути увагу і на злочини, пов’язані з легалізацією майна, одержаного злочинним шляхом, і фінансуванням тероризму, і на вчинення державної зради та інші злочини проти основ національної безпеки і економічної стабільності держави", – наголосив генпрокурор.

Раніше внаслідок оновлення керівництва Task Force UA головою міжвідомчої робочої групи став посол із особливих доручень МЗС України Антон Кориневич. Радник Офісу президента України Владислав Власюк став першим заступником керівника та першим секретарем. Заступником і керівником напряму виявлення та арешту активів стала Катерина Каплюк із Національного агентства з протидії корупації. Відповідальною за санкційний напрямок, направлення конфіскації та вилучення активів визначено заступника міністра юстиції України Ірину Мудру.

Як зазначається у повідомленні, робота Task Force UA також перебудована: з'явилися санкційний напрям, напрям конфіскації та вилучення активів. Також є напрями виявлення та арешту активів та розроблення нормативно-правових актів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА