06:57 15.09.2022

Стрімке підвищення рівня води в Інгульці наближається до історичного максимуму

1 хв читати

Рівень води в Інгульці стрімко підвищується та наближається до історичного максимуму, загрожуючи підтопленням населених пунктів у районі Кривого Рогу та північних районів Херсонської області, повідомили у Херсонському обласному центрі з гідрометеорології.

"В результаті підриву окупантами дамби Карачунівського водосховища, у м. Кривий Ріг спостерігається стрімке підвищення рівня води р. Інгулець, значення якого наближається до історичного максимуму", – сказано у повідомленні на сторінці організації у фейсбуці у середу ввечері.

"Спеціалістами-гідрологами Херсонського ЦГМ здійснено аналіз гідрологічної ситуації, за результатами якого можемо стверджувати, що враховуючи швидкість хвилі добігання і зафіксовані на цю годину рівні води, у Херсонській області впродовж наступної доби можливе підвищення рівня у р. Інгулець", – зазначили у центрі.

В інформації наголошується, що у населених пунктах, розташованих уздовж берегів річки, можливий вихід води на заплаву та підтоплення присадибних ділянок і домогосподарств.

"Найбільш вразливими у цій ситуації можуть опинитися населені пункти на півночі області, розташовані ближче до м. Кривий Ріг. В низов'ях р. Інгулець, та в р. Дніпро біля Херсону, вірогідність шкідливих наслідків значно зменшується", - сказано в повідомленні.

У Херсонському ЦДМ закликали мешканців населених пунктів, розташованих на берегах річки Інгулець, бути уважними та обережними.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА