21:23 16.09.2022

Понад 1 200 українських дітей пройшли програму оздоровлення у Греції

2 хв читати
Понад 1 200 українських дітей пройшли програму оздоровлення у Греції

Понад 1 200 українських дітей пройшли програму оздоровлення у Греції, повідомила перша леді Олена Зеленська за підсумком чергової серії відеозустрічей із дружинами президентів і глав урядів – учасницями другого саміту перших леді і джентльменів.

"Понад 1200 наших дітей пройшли програму оздоровлення в Греції. І незабаром туди поїдуть американські психологи, щоб працювати ще із психічним здоров'ям нових груп юних українців", - написала Зеленська в телеграмі.

Як повідомляє пресслужба президента, під час розмови з дружиною прем'єр-міністра Греції Маревою Грабовські-Міцотакіс вона також приділила увагу питанню створення необхідних умов для вивчення предметів української шкільної програми у Греції.

"Нам важливо, щоб школярі, які бажають продовжити освіту в українських школах дистанційно, могли це зробити, не порушуючи грецького законодавства. Тому для нас пріоритет – запровадження гнучкого графіка та спрощеної процедури відвідин грецьких шкіл", – сказала вона.

Під час розмови з першою леді Польщі Агатою Корнгаузер-Дудою дружина президента України висловила подяку за організацію лікування українських дітей у медичних закладах Польщі. Як відомо, за ініціативи Агати Корнгаузер-Дуди відбулося транспортування тяжкохворих пацієнтів із дитячої лікарні у Львові до шпиталів Лодзі, Торуні та Кракова.

Другий Саміт перших леді та джентльменів відбувся у Києві 23 липня в офлайн та відео форматі. До заходу приєдналися 23 перші леді та майже 50 всесвітньо відомих спікерів. Саміт висвітлювався більш ніж у 20 країнах світу і був присвячений повоєнному відновленню України. Одним із головних завдань саміту був збір коштів на автомобілі швидкої медичної допомоги типу С. Було зібрано понад $6,4 млн. На частину цих коштів уже придбано 82 реанімобілі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА