19:16 17.09.2022

Уряд тимчасово обнулив орендну плату в морпортах та аеропортах

2 хв читати
Уряд тимчасово обнулив орендну плату в морпортах та аеропортах

Орендарі держмайна в аеропортах та орендарі, які є портовими операторами і використовують майно у морських портах Одеса, "Чорноморськ", "Південний", Миколаїв, "Ольвія", Білгород-Дністровський, тимчасово звільняються від орендної плати із 24 лютого цього року.

Відповідну постанову №1026 від 13 вересня Кабінет міністрів оприлюднив на своєму сайті, правки внесені до постанови №634 від 27 травня, якою було запроваджено систему пільг і знижок для багатьох категорій орендарів.

У разі аеропортів звільнення діє до моменту відновлення авіаційної діяльності цих аеропортів, а у разі морських портів – до моменту повного відновлення торговельного судноплавства або встановлення Кабміном рівня охорони у зазначених морських портах нижче за рівень 3 у кожному із зазначених морських портів.

Як повідомлялося, Фонд держмайна та уряд після початку війни та до 30 вересня звільнили орендарів держмайна від орендних платежів на територіях областей, де відбувалися бойові дії: Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Миколаївській та м.Києві (крім адміністративно-територіальних одиниць) на певних територіях). Орендарів на територіях Кіровоградської, Дніпропетровської, Житомирської та Одеської областей було звільнено від орендної плати до 30 травня.

Після закінчення цих строків на зазначених територіях орендна плата нараховується у розмірі 50% від розміру плати, встановленої договором, з урахуванням її індексації. Знижка діє у період дії воєнного стану та трьох місяців після його закінчення, але у будь-якому випадку до 31 грудня 2022 року.

На інших територіях орендарям на час воєнного стану та три місяці після нього орендна плата нараховується у розмірі 50%, а орендарям єдиних майнових комплексів – 75%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА