19:52 20.09.2022

Харківській облраді забракло голосів для перейменування театру Пушкіна - "Євросолідарність"

1 хв читати

На сесію Харківської облради в середу було винесено питання щодо перейменування КЗ "Харківський академічний російський драматичний театр ім. О. С. Пушкіна" на "Харківський академічний драматичний театр", проте воно не набрало необхідної кількості голосів.
"За пропозицію вилучення імені імперця з назви харківського театру проголосували лише 44 депутати, а потрібно 61. За пропозицію залишити Пушкіна і вилучити "російський" – 55 голосів. Рішення переноситься на наступну сесію", - повідомляє Харківська організація "Європейської солідарності".
Як повідомлялося, у першій половині березня жителі Харківщини виступили з низкою ініціатив, спрямованих на розрив зв'язків із країною-агресором. Зокрема, громадські діячі підписали звернення до міського голови з вимогою прибрати з карти міста топоніми, що пов'язують його з "рускім міром" (Московський проспект, вул. Пушкінська, Конєва, Малиновського, Маршала Бажанова тощо). Вчена рада Харківського національного університету ім. Каразіна позбавила звання почесного доктора ректора московського вишу Віктора Садовничого (уродженця Харківської області), а Лозівська райрада позбавила його звання почесного громадянина. Пушкінський драмтеатр звернувся з проханням забрати з його назви слово "російський".
У червні постійна комісія з молодіжної політики, культури, спорту і туризму Харківської облради розглянула та схвалила проєкт рішення про перейменування КЗ "Харківський академічний російський драматичний театр ім. О. С. Пушкіна" на "Харківський академічний драматичний театр".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині внаслідок російських обстрілів загинули три людини, двоє поранені - голова ОВА

Після атаки на Одесу вже відомо про трьох постраждалих - мер

В ОДЕСІ ЩЕ ОДИН ВИБУХ - МЕР

В ОДЕСІ ЧУЛИ ВИБУХ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТУ В БІК МІСТА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Заяви правоохоронців про реконструкцію тепломереж на вул.Антоновича із залученням бюджетних коштів не відповідають дійсності - "Київтеплоенерго"

Литва передала Україні новий пакет допомоги, що передбачає БПЛА і боєприпаси

Сіярто заявив, що наклав вето на резолюцію Ради Європи, яка передбачає визнання лише мирного плану Зеленського

Зеленський підписав закон, що дозволяє засудженим військову службу в обмін на умовно-дострокове звільнення

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА