23:16 23.09.2022

Бережіть життя і допомагайте послаблювати окупантів – Зеленський жителям окупованих територій

2 хв читати
Бережіть життя і допомагайте послаблювати окупантів – Зеленський жителям окупованих територій

Президент України Володимир Зеленський попросив громадян, які перебувають на окупованій території, берегти своє життя та допомагати послаблювати та знищувати окупантів.
"У мене є просте прохання до всіх наших людей, які перебувають на тимчасово окупованих територіях: робіть головне – бережіть своє життя і допомагайте нам послаблювати та знищувати окупантів", - сказав він у відеозверненні у п'ятницю ввечері.
Він також закликав "у будь-який спосіб" ховатися від російської мобілізації, уникати повісток, намагатися виїхати на вільну територію України.
"А якщо ви вже потрапите до російської армії, то саботуйте будь-яку ворожу активність, заважайте будь-яким російським операціям, передавайте нам усю важливу інформацію про окупантів: їхні бази, штаби, склади боєприпасів. І за першої нагоди переходьте на наші позиції. Робіть усе, щоб зберегти життя й допомогти звільнити Україну", - заявив він.

За словами президента, від початку активних дій на сході нашої держави у вересні вже звільнено близько 9 тис. кв. км території, близько 400 населених пунктів. "Цього відчутного результату досягнуто і завдяки тому, що наші люди на тимчасово окупованій території нам допомагають", - зазначив президент.

"Робіть, будь ласка, все, щоб такої допомоги ставало більше. Передавайте нашим спецслужбам усі дані про тих, хто організовує і допомагає проводити цей фарс із псевдореферендумами. Передавайте всю інформацію про російську мобілізацію, про російську армію загалом. Допомагайте тим в окупованих районах, хто цього потребує: літнім людям, одиноким, родинам з дітьми. Україна повернеться на всю свою землю, і маємо зберегти там якнайбільше наших людей", - заявив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові чути вибухи, ворог завдає ударів "Шахедами" - мер

Позачергові вибори президента Ірану заплановано на 28 червня

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА