19:29 28.09.2022

Верховний Суд підтвердив право власності ПриватБанку на офіс у Дніпрі

2 хв читати
Верховний Суд підтвердив право власності ПриватБанку на офіс у Дніпрі

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду повністю відмовив у задоволенні касації "Океанмашу", який просив позбавити державний ПриватБанк права власності на один із офісів у Дніпрі, повідомила пресслужба агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

"Сьогодні відбулося фінальне засідання з розгляду касаційної скарги, за результатом якого компанії-позивачу було повністю відмовлено у задоволенні касаційної скарги. Постанову суду апеляційної інстанції залишено без змін", - йдеться у повідомленні.

Банк нагадав, що 26 листопада 2020 року суд першої інстанції задовольнив позовні вимоги компанії, яка претендувала на офісне приміщення, вартістю понад 152 млн грн, що перейшло у власність банку в серпні 2016 року, за три місяці до націоналізації ПриватБанку, в результаті звернення стягнення на іпотечне майно з метою погашення за кредитом особи, пов'язаної з колишніми власниками банку.

Центральний апеляційний суд міста Дніпро у квітні задовольнив апеляції ПриватБанку та Дніпропетровської обласної прокуратури та повністю відмовив у позові "Океанмашу", який просив позбавити банк права власності на один із офісів у Дніпрі.

Як було встановлено Генеральною прокуратурою під час досудового слідства у 2017 році, колишнім керівництвом ПриватБанку під час залучення від Національного банку України кредитів рефінансування надавалися позики на неринкових і заздалегідь невигідних для банку умовах пов'язаним із ним компаніям. НВ ТОВ "Океанмаш" виступало майновим поручителем за кредитами пов'язаних осіб, зазначила пресслужба банку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА