20:56 03.10.2022

Маск запропонував поступитися РФ Кримом, Подоляк запропонував натомість демілітаризувати РФ

2 хв читати
Маск запропонував поступитися РФ Кримом, Подоляк запропонував натомість демілітаризувати РФ

Американський бізнесмен Ілон Маск висунув ідею провести в окупованих РФ районах України вибори під наглядом ООН, а також передати до складу РФ окупований раніше український півострів Крим, як можливе, на його думку, мирне рішення війни РФ проти України.

"Україно-російський мир: повторити вибори приєднаних регіонів під наглядом ООН. Росія йде, якщо на те буде воля народу. Крим формально у складі Росії, як і був з 1783 року (до помилки Хрущова). Водопостачання Криму забезпечене. Україна залишається нейтральною", - написав Маск у твіттері в понеділок, прикріпивши до повідомлення голосування.

У відповідь на це радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк запропонував демілітаризувати РФ після звільнення Україною всіх своїх територій, наголосивши, що це найкраще рішення.

"Ілон Маск, є найкраща пропозиція. 1) Україна звільняє свої території. Включно з анексованим Кримом. 2). РФ проходить демілітаризацію та обов'язкову денуклеаризацію і більше не може загрожувати іншим. 3) Військові злочинці зазнають міжнародного трибуналу", - написав Подоляк у твіттері, також додавши до повідомлення можливість проголосувати.

Пізніше Маск написав у твіттері: "Росія проводить часткову мобілізацію. Вони йдуть на повну військову мобілізацію, якщо Крим у небезпеці. Смерть з обох боків буде руйнівною. Росія має > 3 рази населення України, тому перемога України в тотальній війні малоймовірна. Якщо ви дбаєте про народ України, шукайте миру".

"Тоді давайте спробуємо так: жителі Донбасу та Криму мають вирішити, належать вони Росії чи Україні", - написав Маск у твіттері, прикріпив опитування до публікації.

У відповідь Подоляк нагадав Маску про псевдореферендуми, що проводяться на території України під дулом пістолета.

"Ви намагаєтеся узаконити псевдореферендуми, які проходили під дулом пістолета, в умовах переслідувань, масових розстрілів і тортур? Поганий шлях", - зазначив Подоляк.

 

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА