07:17 04.10.2022

Глава Офісу Президента України обговорив із президентом Польщі взаємодію в рамках НАТО

2 хв читати
Глава Офісу Президента України обговорив із президентом Польщі взаємодію в рамках НАТО

Глава Офісу Президента України Андрій Єрмак і президент Польщі Анджей Дуда провели зустріч, під час якої обговорили взаємодію двох країн у рамках НАТО, також у контексті заявки України на членство в Альянсі, повідомляє пресслужба Глави Української Держави.

"Співрозмовники обговорили подальші кроки міжнародної спільноти у відповідь на нещодавню спробу Росії анексувати тимчасово окуповані території України. Керівник Офісу Президента наголосив, що такі кроки мають передбачати повну міжнародну ізоляцію Росії, посилення глобальних санкцій, визнання РФ державою – спонсором тероризму, подальшу оборонну та макрофінансову підтримку нашої країни", - сказано у повідомленні, опублікованому на сайті президента.

Також глава ОП зазначив, що Україна сподівається "на проактивну підтримку Польщі у питанні членства (…) в НАТО та наданні нашій державі міжнародних гарантій безпеки".

Крім цього, "Єрмак окремо відзначив підготовлені Міжнародною робочою групою з питань гарантій безпеки для України рекомендації щодо Київського безпекового договору, над імплементацією яких спільно з партнерами працюватиме українська сторона".

Глава ОП і президент Польщі обговорили подальшу допомогу ЗСУ, першочергові потреби української армії, а також важливість "оперативного надання оборонної підтримки та її посилення".

Також під час зустрічі було обговорено питання енергетичної безпеки та співробітництва між Україною та Польщею в енергетичній сфері.

"Відбувся обмін думками щодо актуальних питань двосторонніх відносин. Андрій Єрмак позитивно оцінив досягнутий прогрес у збільшенні пропускної здатності пунктів на українсько-польському кордоні та відзначив важливість запровадження спільного прикордонно-митного контролю на всіх пунктах пропуску", - наголошується в повідомленні.

Голову ОП було нагороджено державною нагородою Польщі - "Командорським хрестом із зіркою Ордена "За заслуги перед Польщею".

"Для мене – велика честь отримати цю високу нагороду. Розглядаю її як відзнаку всього українського народу", - наголосив Єрмак.

Крім цього, глава ОП подякував президенту Польщі за "за непохитну підтримку нашої держави та засудження нової спроби анексії Росією тимчасово окупованих територій України". Також глава ОП "наголосив, що в Україні високо цінують усе, що зробила і робить Польща, щоб наша країна вистояла у повномасштабній війні з Росією та перемогла".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА