06:59 11.10.2022

Майже 100 гірників, які залишаються в криворізьких шахтах через обстріл РФ, піднімуть на поверхню через декілька годин

1 хв читати
Майже 100 гірників, які залишаються в криворізьких шахтах через обстріл РФ, піднімуть на поверхню через декілька годин

Керівник військової адміністрації Кривого Рогу Дніпропетровської області Олександр Вілкул повідомив, що у криворізьких шахтах залишаються заблокованими через російські обстріли 98 гірників.

"На зараз під землею із 854 працівників залишилося в одній із шахт 98, за графіком повинні всіх підняти на поверхню до другої години ночі. Що робити знаємо, робота йде нормально. Слава криворізьким шахтарям та гірничорятувальникам!" – написав Вілкул у своєму фейсбуці у понеділок пізно ввечері.

Він пояснив, що великою проблемою і великим викликом було те, що на момент ракетного удару російських військових по Кривому Розі, завданого у понеділок уранці, під землею у підземних гірничих виробках, баштових копрах та шахтних галереях було 854 шахтарі у чотирьох шахтах.

Згідно з його повідомленням, було розпочато складну рятувальну операцію з використанням контрвантажів, противаг, ручних лебідок для порятунку людей, одночасно вирішували питання з повітрям, їжею і теплими речами, що в результаті привело на цей час до порятунку більшості гірників.

"Ліквідація цієї аварії ще раз показала, як важливо мати план ліквідації аварії та проводити тренування. Ми проводили. Тому зараз є результат. Додому повертаються батьки та сини живими та здоровими", – зазначив Вілкул.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА