16:57 18.10.2022

Ми не побачили готовності МКЧХ зробити все можливе для захисту українських полонених – Єрмак

2 хв читати
Ми не побачили готовності МКЧХ зробити все можливе для захисту українських полонених – Єрмак

Українська влада не побачила готовності Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) зробити все можливе для захисту українців, які перебувають у полоні у російських окупантів, вважає глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

За його словами, сказаними за підсумками поїздки української делегації на контактну лінію в Запорізькій області, до якої не приєдналися представники МКЧХ, "разючі масштаби" воєнних злочинів, злочинів проти людяності та геноцидних злодіянь РФ проти українських військовополонених вимагають від усіх організацій, що опікуються дотриманням норм і вимог міжнародного гуманітарного права, щонайменше чіткої позиції та рішучості.

"Україна очікує й вимагає від Міжнародного комітету Червоного Хреста належної рішучості в отриманні доступу до українських бранців в Оленівці. Адже саме для таких завдань і було створено організацію", - наводить слова Єрмака пресслужба ОП у вівторок.

Глава Офісу глави держави додав, що у Києві усвідомлюють, що головною перешкодою у прибутті місії МКЧХ до місця примусового утримання українців в Оленівці є насамперед деструктивна й цинічна позиція Росії.

"Водночас, на жаль, ми не бачимо, що МКЧХ працює над захистом наших полонених. Українське суспільство цього не бачить. Не бачать рідні захисників", – наголосив він.

Єрмак також зазначив, що українська сторона має всі підстави очікувати рішучих проактивних дій МКЧХ з імплементації його гуманітарного мандата, а також чіткої публічної позиції та комунікації всіх його дій, спрямованих на подолання найгострішого гуманітарного виклику в Європі.

"Керівник Офісу президента України також закликав до активних кроків інші міжнародні організації та гуманітарних акторів, прямий правозахисний мандат яких не має дозволяти їм стояти осторонь і пасивно спостерігати, як Росія продовжує скоювати найжорстокіші злочини сучасності", - підсумували в ОП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ювенальні прокурори: 546 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії рф

У Нікополі двоє загиблих і двоє поранених унаслідок ранкового артобстрілу

У лікарні залишаються троє дітей, які постраждали внаслідок ворожого удару по Харкову

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів пошкоджено 12 багатоповерхівок і понад 50 приватних будинків, поранено одну людину

За минулу добу окупанти 360 разів вдарили по Запорізькій області, поранено жінку, є руйнування

Сили оборони за добу ліквідували 1300 окупантів

Українська авіація і ракетники за добу уразили три засоби ППО і дві артсистеми противника

На фронті за добу було 146 бойових зіткнень, 45 атак ворога ЗС України відбили на авдіївському напрямку

Війська РФ за добу завдали по території України 60 ракетних і 90 авіаударів

Силами ППО вночі знищено 17 із 20 ударних БПЛА, які атакували Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА