14:48 20.10.2022

МЗС працює з партнерами щодо подолання наслідків атак РФ на критичну інфраструктуру України - Кулеба

2 хв читати
МЗС працює з партнерами щодо подолання наслідків атак РФ на критичну інфраструктуру України - Кулеба

За дорученням президента України Володимира Зеленського, Міністерство закордонних справ України веде активну роботу з міжнародними партнерами для постачання в Україну енергетичного обладнання, яке допоможе подолати наслідки терористичних ударів РФ по системах життєзабезпечення, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Президент Зеленський поставив дипломатам доручення максимально мобілізувати міжнародних партнерів для подолання наслідків російського ракетного тероризму для нашої енергосистеми. Міністерство закордонних справ отримало список потреб МВС, Міненерго та інших органів влади і звернулося до партнерів. Ми вже отримали перші позитивні відповіді про готовність надати необхідне обладнання в найкоротші терміни", - сказав Кулеба, передає пресслужба МЗС України у четвер.

За словами міністра, Україна надіслала запити на відповідну допомогу через систему кризового реагування НАТО (EADRCC) та механізм цивільного захисту ЄС (EARCC).

У міністерстві додали, що українські дипломати також звернулися до декількох десятків міжнародних і неурядових організацій та приватних компаній із запитом на постачання генераторів, їхніх комплектувальних та запчастин, а також обладнання для ГТС.

У МЗС України поінформували, що завдяки оперативній роботі дипломатів уже вдалося домовитися про перші постачання з Італії, Франції, Литви, Фінляндії, Німеччини та Польщі. Перші із близько 600 одиниць обладнання надійдуть до України вже наступного тижня.

Наголошується, що стабільні постачання допоможуть забезпечити безперебійне функціонування українських домогосподарств, лікарень та шкіл під час ураження критичної енергетичної інфраструктури чи аварійних відключень електропостачання.

"Цілеспрямовані удари Росії по критичній енергетичній інфраструктурі є воєнними злочинами, за які ми обов'язково притягнемо Росію до відповідальності. Російський ракетний терор не зламає ні Україну, ні наших партнерів. Наша солідарність стане лише сильнішою. Вже за перші дні роботи є підтвердження про постачання обладнання від партнерів", - підсумував міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА