15:53 20.10.2022

Прем'єр Великої Британії Ліз Трасс іде у відставку

2 хв читати
Прем'єр Великої Британії Ліз Трасс іде у відставку

Прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс у четвер оголосила про те, що йде з посади лідера Консервативної партії, що означає і її відставку з посади прем'єра.

"Я залишаю посаду лідера Консервативної партії", - сказала вона.

Вибори нового лідера Консервативної партії і, відповідно, прем'єр-міністра Великої Британії, доведеться провести до 28 жовтня, він зможе вступити на посаду до 31 жовтня, повідомив у четвер голова так званого "комітету 1922 року" сер Грем Бреді.

"Я поговорив з головою партії Джейком Беррі, і він підтвердив, що можливо провести голосування та завершити вибори нового лідера до п'ятниці, 28 жовтня", - наводить слова Бреді телеканал Sky News у четвер. Він також пояснив, що таким чином новий лідер має обійняти свою посаду до 31 жовтня.

Бреді не став уточнювати, як саме відбуватиметься вибір нового лідера правлячої партії, і чи голосуватимуть усі члени Консервативної партії, чи лише члени парламенту від консерваторів.

У свою чергу, букмекери вже почали робити ставки на те, хто стане новим прем'єр-міністром королівства. Найбільш очевидним кандидатом на посаду є колишній глава Мінфіну та суперник Ліз Трасс у попередніх виборах прем'єра Ріші Сунак, ймовірність його перемоги становить 11/10. Також добрі шанси у лідера палати громад Пенні Мордонт (7/2) та міністра оборони Бена Воллеса (8/1), який відмовився від участі у минулих виборах.

Британські букмекери не виключають, що на посаду можуть повернутися колишні прем'єри Борис Джонсон та Тереза Мей, їхні шанси становлять 13/1 та 16/1 відповідно.

Водночас представники Лейбористської партії, Шотландської національної партії, Ліберальних демократів та Зеленої партії закликали провести загальні вибори. За це висловився перший міністр Уельсу Марк Дрейкфорд.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА