15:51 22.10.2022

За ініціативою СБУ в Україні остаточно заборонили діяльність 12 проросійських партій

2 хв читати
За ініціативою СБУ в Україні остаточно заборонили діяльність 12 проросійських партій

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відхилив апеляційну скаргу "Соціалістичної партії України" і таким чином остаточно заборонив її діяльність у нашій країні, тепер в Україні повністю заборонена діяльність вже 12 проросійських політсил, повідомляє СБУ.

Рішення про заборону функціонування "Соціалістичної партії України" ухвалено на підставі Указу президента і рішення РНБО. В їх основі докази деструктивної діяльності партії, зібрані в рамках реагування СБУ на загрози національній безпеці, йдеться в повідомленні в телеграм-каналі в суботу.

Йдеться передусім про демонстративну підтримку і популяризацію агресивної антиукраїнської політики Росії як на рівні керівництва, так і "звичайних" членів цього партійного об'єднання.

Таким чином, ця політична сила поповнила список заборонених раніше проросійських політичних партій, серед яких: "Опозиційний блок", "Соціалісти", партія "Справедливості і Розвитку", "Наші", "Держава", "Блок Володимира Сальдо", "Ліва опозиція", "партія Шарія", "Союз лівих сил", "Опозиційна платформа – За життя" і "Прогресивна соціалістична партія України".

Під час слідчо-оперативних дій доведено, що представники цих політичних сил брали безпосередню участь у: встановленні окупаційного режиму на захоплених РФ територіях України; організації та проведенні на цих територіях фейкових "референдумів".

З початку широкомасштабного вторгнення Росії за фактами діяльності їхніх функціонерів слідчі СБУ: розпочали понад 80 досудових розслідувань, зокрема щодо депутатів рад різного рівня; в рамках цих проваджень оголосили 37 підозр.

Окремі фігуранти цих проваджень переховуються від правосуддя, зокрема на території Росії.

СБУ наголошує на невідворотності покарання за злочини проти національної безпеки України і надалі відстоюватиме інтереси держави у подібних судових справах.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА