11:38 02.11.2022

"Нова пошта" придбала для ДСНС 20 підводних роботів-саперів

2 хв читати

Група компаній "Нова пошта" в рамках співпраці придбала для Держслужби України з надзвичайних ситуацій 20 роботів-саперів Fifish для підводного розмінування на 5 млн грн.

Як зазначено в повідомленні "Нової пошти" в середу, завдяки цим роботам піротехніки знешкодять боєприпаси, що залишилися на дні водойм після активних бойових дій у Миколаївській області.

"Такі роботи виявляють вибухонебезпечні предмети у водоймах і передають саперам точні координати їх місцезнаходження. За допомогою спеціальної роборуки прилад може рухати боєприпас або розташувати поряд із ним детонатор, щоб згодом знешкодити. Робот оснащений VR-окулярами. Завдяки їм сапер бачить те, що відбувається під водою, і скеровує прилад у правильному напрямку", - зазначено у повідомленні "Нової пошти".

Перші вісім роботів уже передано рятувальникам. Найближчим часом в Україну доставлять ще 12 роботів-саперів: 11 із них компанія також передасть ДСНС, а один зразок залишиться Асоціації роботизації України для подальшого вдосконалення. Його доопрацьовуватимуть українські фахівці згідно з вимогами ДСНС. Їхнє завдання – удосконалити двигун, збільшити час роботи приладу та покращити освітлення.

"Нова пошта" очолила процес розробки надсучасного робота-сапера для України. Ми взяли на себе відповідальність за фінансовий і технічний напрями, а також за пошук і залучення партнерів. Наше завдання – враховуючи переваги іноземних роботів, зробити власний, щоб він відповідав усім запитам піротехніків. Крім того, український робот коштуватиме дешевше за зарубіжні аналоги й матиме більше простору для модернізації, оскільки зворотний зв'язок від колег із ДСНС ми опрацьовуватимемо швидше", – наведено в повідомленні слова директора з розвитку "Нової пошти" Олексія Тараненка.

У компанії зазначили, що Україна нині – одна із найбільш замінованих країн у світі. Близько 200 тис. квадратних кілометрів, а це майже третина території держави, потребують розмінування

Ще один із напрямів партнерства "Нової пошти" та ДСНС – матеріально-технічне забезпечення рятувальних бригад. ДСНС України готує списки необхідних товарів, від електронних приладів до автомобілів, а компанія шукає їх, купує та доставляє. Також "Нова пошта" надає логістичну підтримку ДСНС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА