15:15 04.11.2022

Корпус 3D-школи у Львові почнуть роздруковувати навесні

2 хв читати
Корпус 3D-школи у Львові почнуть роздруковувати навесні

Корпус 3D-школи у Львові почнуть роздруковувати навесні, повідомив засновник та голова гуманітарного фонду Team4UA, відомий tech-підприємець Жан-Крістоф Боніс в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, фонд Team4UA навесні 2022 року розпочав реалізацію проєкту 3D-друку навчального корпусу для першокласників у школі №23 у Львові. Було обрано технологію данської компанії COBOD, номер 1 у 3D-друку з бетону.

Боніс повідомив, що на сьогодні у проєкт школи вже інвестовано $150 тис. (робота архітекторів, матеріали тощо), фінальна цифра становитиме $700 тис.

Заплановано також закупити 3D-принтер (вартість близько $1-1,5 млн).

"Ми запустили проєкт і збудували фундамент майбутньої школи. Планували роздрукувати школу в жовтні. Принтер мав приїхати тоді, коли росіяни почали масово обстрілювати міста України. Принтером мають управляти іноземні фахівці, тому ми вирішили відкласти старт печатки до весни з міркувань безпеки", - повідомив Боніс.

Ще два фактори стали причиною перенесення термінів старту друку – нестабільність електропостачання та погодні умови (немає сенсу проводити роботи із бетоном за низьких температур). Тому розпочати роботи з друку корпусу школи планують наприкінці лютого-початку березня. Загалом процес друку триватиме до місяця.

Архітектурну концепцію проєкту створила студія інтер’єрної архітектури balbek bureau, заснована Славою Балбеком. Згідно з проєктом, це буде одноповерхова будівля з класними кімнатами, учительською, санвузлами та холом. Новий навчальний корпус розрахований для навчання 100 першокласників. Це буде перший в Україні шкільний заклад, побудований за технологіями 3D-друку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА