19:34 07.11.2022

Глава УГКЦ обговорив особливості служіння в умовах повномасштабної війни з Папою Римським, подарував йому фрагмент російської міни, яка знищила фасад храму в Ірпені

2 хв читати
Глава УГКЦ обговорив особливості служіння в умовах повномасштабної війни з Папою Римським, подарував йому фрагмент російської міни, яка знищила фасад храму в Ірпені

Глава Української греко-католицької церкви Святослав у понеділок провів розмову з Папою Римським Франциском в Апостольському палаці у Ватикані, під час якого обговорювалися особливості служіння в умовах повномасштабної війни, повідомляє пресслужба УГКЦ.

"Глава УГКЦ вперше з початку повномасштабної війни Росії проти України приїхав до Рима, щоб "принести в серце християнського світу біль та страждання українського народу", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що під час розмови Папа Франциск висловив свою близькість до "багатостраждального українського народу" і запевнив, що знаходиться поряд з українським народом у молитві та конкретних діях.

Він також звернувся з проханням до Глави і духовенства УГКЦ "продовжувати жертовне служіння в євангельському дусі тим, хто найбільше потребує і постраждав в результаті війни".

У свою чергу глава УГКЦ розповів Франциску про служіння УГКЦ в умовах війни, а також поділився особистими свідченнями побаченого під час пастирських візитів у парафії в центральних, східних та південних регіонах України, найбільше постраждалих від російської агресії.

Блаженніший Святослав також представив Папі Франциску пасторальний план УГКЦ до 2030 року, головним завданням якого є "допомога біженцям та зцілення ран війни". Він також подякував Папі за його особисті зусилля для припинення війни в Україні, звільнення полонених та організацію всесвітньої гуманітарної допомоги для українського народу.

"На завершення аудієнції блаженніший Святослав подарував найсвятішому отцю символічний подарунок - фрагмент російської міни, яка знищила у березні фасад храму УГКЦ в Ірпені", - зазначають в УГКЦ.

"Це символічний подарунок не лише тому, що це фрагмент російської міни, яка знищила наш храм у місті-мученику Ірпені, але також тому, що подібні фрагменти російських мін, бомб і ракет ми щодня витягуємо з тіл військових, цивільних і навіть невинних дітей. Вони - видимі знаки тотального знищення та смерті, які росія несе на українську землю", - підсумував Святослав.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

Обстріляна територія шахти на Донеччині, споживання знижується в умовах потепління - Міненерго

На Донеччині внаслідок обстрілів за добу загинули четверо мирних жителів, поранені вісім - ОВА

В Україні презентували проєкт для підлітків для розвитку м'яких навичок і подолання освітніх втрат "ПОВІР"

У Києві на ст. метро "Звіринецька" розпочали встановлення нової назви

На Миколаївщині уламками збитої ракети пошкоджено транспортну інфраструктуру

Бронь для військовозобов'язаних співробітників оформили 11 перевізників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА