19:21 20.11.2022

Роботу в Україні втратили 5 млн людей, близько 7 млн покинули країну

2 хв читати

Збройна агресія Росії позбавила 5 млн людей в Україні роботи, через бойові дії країну покинули вже близько 7 млн осіб, повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна на Польсько-українському економічному форумі, що відбувся наприкінці цього тижня.

"Війна руйнує ринок праці України. Бойові дії продовжуються там, де було зайнято 10 млн осіб. Щонайменше 5 млн людей втратили роботу. У боях загинули сотні робітників. Істотно виріс рівень безробіття", - цитує Мінекономіки на сайті слова Бережної на дебатах з питань соціальної політики та викликів у контексті війни в Україні.

За її словами, саме тому серед ключових пріоритетів роботи уряду – стабілізація та відновлення економіки, розвиток ринку праці, повернення додому громадян і створення нових робочих місць.

Серед програм, спрямованих на вирішення цих проблем, заступниця міністра назвала доступне кредитування для бізнесу, релокацію підприємств з небезпечних територій у відносно безпечні, грантову підтримку розвитку підприємництва - "Еробота", залучення безробітних до суспільно корисних робіт у рамках проєкту "Армія відновлення", програми допомоги з часткового безробіття.

"Ми розуміємо, що на шляху відновлення України, повернення наших людей перед нами стоять великі виклики та завдання. Сподіваємося, що міжнародні партнери підтримають нас у цьому, зокрема, і наш добрий друг Польща, в якій майже 1,5 млн українців зараз перебувають за програмою тимчасового захисту, ми прагнемо повернути додому всіх наших громадян, змушених виїхати через війну", - сказала Бережна.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА