19:32 22.11.2022

Зеленський закликає французьких мерів допомогти українським містам напередодні зими

2 хв читати
Зеленський закликає французьких мерів допомогти українським містам напередодні зими

Президент України Володимир Зеленський закликав французьких мерів і голів муніципалітетів надати конкретну допомогу українським містам і селам напередодні зими.

"Перед зимою ми зіткнулися з однією з наймасштабніших загроз. Кремль поставив завдання й надалі бити по енергооб'єктах, щоб перетворити холод зими на зброю масового знищення. Росія цим хоче зробити з усієї території України те, що вона робить з окупованими містами і селами", - сказав він у вівторок, виступаючи за допомогою відеозв'язку на 104-му Конгресі мерів та голів муніципалітетів Франції.

Він звернувся із закликом допомогти "пройти зиму і не дати перетворити холод на засіб терору та підкорення". "Нам потрібно багато речей – від генераторів різної потужності до "Старлінків". Для нас це не просто питання про техніку. Для України це захист від терору", - заявив Зеленський.

"Ми маємо чіткі домовленості з президентом Емманюелем Макроном, зокрема і про те, щоб на початку грудня провести конференцію щодо швидкого відновлення України. Я запрошую всіх вас приєднатися до цієї конференції", - сказав він.

Зеленський зазначив, що під окупацію в Україні потрапили понад 3700 міст, сіл та селищ." "Ми бачимо там одне й те саме – повна відсутність можливості нормально і вільно жити. Нам удалося звільнити понад 800 населених пунктів, наслідки окупації – схожі. Все, що російські солдати встигли замінувати - вони замінували, все, що встигли пограбувати - вони грабували", - сказав президент.

"Коли Україна звертається по допомогу в цій війні, ідеться не просто про зіткнення держав. Це зіткнення двох протилежних ставлень до людей і до життя", - зазначив він.

"Коли в місто приходить Росія, там не залишається взагалі нічого від нормального життя. Вона приносить репресії та знущання. Коли ж український прапор повертається на звільнену територію, ми робимо все, щоб разом із ним повернулося нормальне життя", - зауважив Зеленський.

Ось чому Україна, сказав він, "так вдячна всім, хто підтримує нас, нашу оборону, фінанси, відбудову. Це буквально допомога в порятунку життя".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА