19:04 03.12.2022

У Великій Британії, ймовірно, затримали російського бізнесмена Фрідмана за підозрою у відмиванні грошей

2 хв читати
У Великій Британії, ймовірно, затримали російського бізнесмена Фрідмана за підозрою у відмиванні грошей

У Великій Британії затримали, але відпустили під заставу російського бізнесмена та кількох його спільників, повідомляє Національне агентство боротьби зі злочинністю Великої Британії (NCA).

"Національне агентство боротьби з злочинністю провело велику операцію з арешту багатого російського бізнесмена за підозрою в правопорушеннях, включно з відмиванням грошей, змову з метою обману Міністерства внутрішніх справ і змову з метою надання неправдивих свідчень. 58-річного чоловіка заарештували в четвер (1 грудня) ) у своїй багатомільйонній резиденції в Лондоні", - зазначається у повідомленні.

Один із підлеглих бізнесмена, 35-річний чоловік, був заарештований неподалік за підозрою у відмиванні грошей та перешкоджанні діям співробітника NCA. Третього затриманого, чоловіка 39 років, колишнього бойфренда нинішньої партнерки бізнесмена, заарештували у своєму будинку в Пімліко, Лондон, за підозрою у відмиванні грошей і змові з метою шахрайства.

В операції брало участь понад 50 офіцерів NCA. У ході обшуків було виявлено низку цифрових пристроїв та значну кількість готівки.

Всі троє були допитані NCA та звільнені під заставу.

"Відділ NCA по боротьбі з клептократією, створений тільки цього року, досяг значних успіхів у розслідуванні потенційної злочинної діяльності олігархів, професійних постачальників послуг, які їх підтримують і допомагають, а також тих, хто пов'язаний з російським режимом. Ми продовжимо використовувати всі доступні нам сили та тактики, щоб усунути цю загрозу", - заявив генеральний директор NCA Грем Біггар.

Пресслужба NCA не повідомляє ім'я затриманого російського бізнесмена, проте, за даними радника голови Міністерства внутрішніх справ України Антона Геращенка, а також низки ЗМІ, йдеться про засновника та акціонера "Альфа-груп" Михайла Фрідмана.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА