20:26 03.12.2022

Зеленський назвав граничну ціну $60 за барель російської нафти несерйозною

2 хв читати
Зеленський назвав граничну ціну $60 за барель російської нафти несерйозною

Президент України заявив, що встановлена країнами групи G7 ("Великої сімки"), Австралії та ЄС гранична ціна $60 за барель російської нафти, що експортується з РФ морем, не є серйозною.

"Зараз у світі завершилася, на жаль - без серйозних рішень, дискусія щодо прайс-кепів щодо обмеження експортної ціни російської нафти. Тому що не назвеш серйозним рішенням встановити таку межу для російських цін, яка цілком комфортна для бюджету держави-терориста", - заявив Зеленський у відеозверненні у суботу ввечері.

Росія, зазначив президент, вже завдала колосальних збитків усім країнам світу свідомою дестабілізацією енергоринку, а світ ніяк не може зважитися на її справжнє енергетичне роззброєння.

"Це слабка позиція. І лише питання часу, коли все одно доведеться застосовувати сильніші інструменти. Шкода, що цей час буде втрачено. Логіка очевидна: якщо обмеження ціни на російську нафту – 60 доларів замість, наприклад, 30-ти, про які говорили, зокрема, Польща та країни Балтії, то російський бюджет отримає на рік близько 100 млрд доларів", - наголосив він.

Ці гроші, за словами президента, підуть не лише на війну та подальше спонсорування Росією інших терористичних режимів та організацій.

"Ці гроші підуть і на подальшу дестабілізацію саме тих країн, які зараз намагаються уникнути серйозних рішень", - резюмував він.

Як повідомлялося, 3 грудня країни групи G7 разом із Австралією оголосили, що погодилися встановити стелю цін на нафту, що експортується з РФ морем, на рівні $60 за барель.

Практично одночасною з G7 виступила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, заявивши, що країни Європейського Союзу також погодилися обмежити ціни на російську нафту на рівні $60 доларів за барель.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінкультури подякувало Alyona Alyona & Jerry Heil за гідне представлення України на Євробаченні-2024

Однією з цілей наступу РФ у Харківській області, можливо, є створення "буферної зони" для захисту Бєлгорода - ISW

ППО знищила ворожий БПЛА у Дніпропетровській області - голова ОВА

Унаслідок обстрілу Новоселівки Першої поранено людину - голова Донецької ОВА

Зеленський у День матері подякував українкам за їхню важку працю, доброту й надзвичайну мужність у складний для країни час

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА