21:07 12.12.2022

Лікарі обмежили Саакашвілі у курінні електронних сигарет

2 хв читати
Лікарі обмежили Саакашвілі у курінні електронних сигарет

Лікарі обмежили колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, який перебуває в клініці "Вівамед" у Тбілісі, у курінні електронних сигарет, повідомляє в понеділок пенітенціарна служба Мін'юсту Грузії.

"В'язень Міхеїл Саакашвілі курив у великій кількості електронні сигарети, що негативно позначалося на стані його здоров'я, тому лікарі, які його лікують, обмежили Саакашвілі в курінні", - йдеться в повідомленні пенітенціарної служби.

Раніше у понеділок адвокат Іліа Ломія підтвердив журналістам поширену в ЗМІ інформацію, що Саакашвілі у 2021 році зробив в Австрії операцію з резекції шлунка з метою схуднення.

Лідер неурядової організації "Картулі дасі" Джонді Багатурія заявив в ефірі телекомпанії "Імеді", що, за наявними у нього відомостями, Саакашвілі за місяць до нелегального перетину кордону Грузії зробив операцію з резекції шлунка.

"Саакашвілі дуже хотів схуднути та пішов на цю операцію", - сказав Багатурія.

За заявою лікарів із грузинського центру "Емпатія", Саакашвілі до затримання в Грузії та приміщення до Руставської в'язниці важив понад 120 кілограмів, наразі він важить 78 кілограмів. Лікарі "Емпатії" заявляють, що на тлі ув'язнення у Саакашвілі розвинулися тяжкі захворювання.

У середу, 14 грудня, у Тбіліському міському суді відбудеться процес у справі про можливе у зв'язку з виявленими захворюваннями відстрочення тюремного покарання Саакашвілі. Адвокати заявляють, що суд зобов'язаний задовольнити їхній позов.

Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня він був затриманий у Тбілісі, після чого поміщений до в'язниці у місті Руставі, де оголосив голодування. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані). Згодом, 20 листопада його було переведено до військового шпиталю в Горі. 12 травня Саакашвілі було переведено на обстеження та лікування до цивільної клініки "Вівамед", де він перебуває до сьогодні.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Своє затримання вважає незаконним, а обвинувачення на його адресу сфальшованими.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

У Харківській області один трактор підірвався на міні, а в інший влучив ворожий дрон

Українська армія 39 атак відбила на авдіївському напрямку, загалом за добу відбулося 121 бойове зіткнення

Росіяни за добу здійснили п’ять ракетних і 63 авіаудари

До 14 зросла кількість поранених у результаті обстрілу Одеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА