15:04 13.12.2022

Понад 60% українців мають намір витратити частину новорічного бюджету на допомогу армії та постраждалим від війни – Deloitte

2 хв читати
Понад 60% українців мають намір витратити частину новорічного бюджету на допомогу армії та постраждалим від війни – Deloitte

Незважаючи на війну, 61% українців не планують відмовлятися від новорічного шопінгу, при цьому понад 60% мають намір витратити частину святкового бюджету на допомогу армії та постраждалим від воєнних дій, випливає із дослідження Deloitte в Україні.

Згідно з ним, 54% опитаних респондентів в Україні та 37% за кордоном мають намір спрямувати благодійні кошти на потреби українських захисників, 16% та 15% відповідно – на медичне обладнання, 15% та 23% – на допомогу цивільним особам, які постраждали від війни.

Новорічний бюджет 49% опитаних українців у 2022 році становить 1-5 тис. грн, зазначив Deloitte у пресрелізі. Основними категоріями покупок є продукти харчування та солодощі (81%), товари для дітей (46%), одяг та взуття (42%), алкоголь (32%). При цьому 63% опитаних не мають наміру купувати товари виробників і ритейлерів, які не вийшли з ринку РФ.

За даними дослідження, основним місцем для шопінгу цього року будуть великі супермаркети чи продуктові магазини (60%) та торгові центри (55%). Здійснювати новорічні покупки в інтернет-магазинах планують лише 48% респондентів.

"Війна суттєво впливає на споживчі настрої українців. Наше дослідження показало, що, наприклад, розвинені у світі покупки онлайн зараз не знаходять підтвердження в Україні", – прокоментував результати дослідження директор, керівник галузевої групи ритейлу та оптової дистрибуції Deloitte в Україні Олександр Ямпільський.

Компанія також склала портрет типового покупця у поточний новорічно-різдвяний період: жінка, 28-42 роки; що живе у Києві, Київській області, у центральних чи західних областях України; що працює у комерційній чи бюджетній організації.

Дослідження проводилося методом онлайн-опитування щодо вибірки, що відповідає соціально-демографічному портрету населення України. В опитуванні взяли участь понад тисячу респондентів із усіх регіонів України (окрім тимчасово окупованих територій), а також українці, які тимчасово перебувають за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА