13:13 21.12.2022

В.о. глави СБУ: Ворог готував замах на голову ГУР та міністра оборони, таких історій до десятка

2 хв читати
В.о. глави СБУ: Ворог готував замах на голову ГУР та міністра оборони, таких історій до десятка

Гарантування особистої безпеки перших осіб військово-політичного керівництва України є постійним процесом: нещодавно СБУ запобігла замаху на керівника ГУР Міноборони Кирила Буданова та міністра оборони Олексія Резнікова, повідомив в.о. глави СБУ Василь Малюк.

В інтерв'ю телеканалу "1+1", відповідаючи на запитання про те, чи готувалися замахи особисто на нього, Малюк сказав: "Вони постійно над цим працюють, скажу вам так. Не розповідатиму деталей, оскільки вони теж навчаються на своїй згубній практиці. Працюють вони не тільки щодо мене, а щодо багатьох високопосадовців нашої країни, зокрема у них є ціль номер один, номер два тощо".

Керівник служби при цьому зазначив: "У них нічого не вийшло, не вийде. Ми працюємо на випередження, опрацьовано не одну групу. Серед тих, хто виношував відповідні наміри, є ті, хто поповнив обмінний фонд, є ті, хто зі зброєю в руках пішов із життя і перебуває у сирій землі".

Загалом, зазначив Малюк, "це безперервний процес - особиста безпека перших осіб серед військово-політичного керівництва".

"Можу зупинитися хіба що стосовно нещодавньої реалізації – був замах на мого бойового побратима Кирила Буданова та пана Резнікова - міністра оборони. Ворог сюди маршрутизував виконавця. До цього вони ставили перевірочне завдання наявній агентурі в Україні - завдання з ліквідації одного військовослужбовця. Було зроблено контроль за скоєнням злочину, фото-імітація, фото-звіти їм розіслали, вони за це розрахувалися. Зрозуміли, що можуть працювати і відправили вже безпосередньо виконавця для великої справи. Для початку вони оплачували $100 тис., щоб це все розпочати, і вже під час цього ми їх затримали. Заїжджав він через третю країну", - розповів в.о. глави СБУ.

Водночас Малюк зауважив, що "таких історій не одна і не дві, їх до десяти".

За його словами, низка кримінальних проваджень за цими фактами перебуває в активній фазі документування.

Малюк також підтвердив інформацію про те, що на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну у ворога був список на ліквідацію військово-політичного керівництва, бійців "Азова" та інших українців.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА